Esittely


Koirat ja eläimet ovat olleet lähellä sydäntäni koko elämäni. Lapsena vietin kesät aina mummolassa, missä pääsin hoitamaan koiranpentuja ja lehmiä. Vasikoiden hoitaminen oli tuolloin todella jännää hommaa. Nuorena minulla oli hoitokoiria, joita sain hoitaa aina silloin, kun omistajat olivat matkoilla. Ensimmäisen oman koiran hankin, kun olin 20 vuotias. Rotua aikoinaan miettiessä, ajatuksissa oli joko shetlanninlammaskoira tai australianpaimenkoira. Enemmän rotuihin paneuduttuani sheltti kolahti omaksi ja siitä se sitten lähti. Pitkän etsinnän jälkeen löytyi Nita- koira, joka tuli minulle 2009.

Rodussa ihanteellista on sen monipuolisuus, voi harrastaa melkein mitä mieleen tulee. Itse olen kokeillut eri lajeja mm. tokoa, agilityä, arkitottelevaisuutta, doboilua, noseworkia ja näyttelyitä. Pääpaino on nykyään näyttelyissä.

Kasvatan shetlanninlammaskoiria aidosta rakkaudesta rotuun. Kasvattini katson tarkkaan minne heidät luovutan. Ostajalta vaadin, että he sitoutuvat teetättämään aikuisiällä lonkka- kyynär- polvi- selkä- ja silmä tutkimukset, sekä on valmis pitämään yhteyttä minuun koko koiran eliniän.

Pennut myyn eläinlääkärin tarkastamana, silmätarkastettuna, madotettuna ja sirutettuna, lisäksi annan mukaan pentupaketin, mikä pitää sisällään Metsävaaran omat pentuohjeet, pennunaika kasvattajan luona, ruokaa ja milloin mitäkin muuta tykötarviketta. Lisäksi ostaja saa kasvattajan elinikäisen tuen.  Kauppasopimus tehdään kirjallisesti Suomen kennelliiton kauppasopimuslomakkeelle.

Jalostusvalinnoissani pääkriteeri minulla on ehdottomasti terveys. Olen sitoutunut kasvattajasitoumukseen .
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti