Esittely


Intohimo ja rakkaus koiriin minulla on ollut koko elämäni. Nuorempana minulla oli lähinnä  hoitokoiria, joita sain hoidella aina silloin, kun omistajat olivat matkoilla. Ensimmäisen oman koiran hankin kun olin 20 vuotias. Rutua aikoinaan miettiessä, ajatuksissa oli joko shetlanninlammaskoira tai australianpaimenkoira. Enemmän rotuihin paneuduttuani sheltti kolahti omaksi ja siitä se sitten lähti. Pitkän etsinnän jälkeen löytyi Nita- koira, joka tuli minulle 2009.

Rodussa ihanteellista oli sen monipuolisuus,voi harrastaa melkein mitä mieleen tulee. Itse olen kokeillut eri lajeja mm. tokoa, agilityä, arkitottelevaisuutta ja näyttelyitä. 

Kasvatan shetlanninlammaskoiria aidosta rakkaudesta rotuun. Kasvattini katson tarkaan minne heidät luovutan. Ostajalta vaadin, että he sitoutuvat teetättämään aikuisiällä lonkka- kyynär- polvi- ja silmä kuvat sekä on valmis pitämään yhteyttä minuun koko koiran eliniän.

Pennut myyn elänlääkärin tarkastamana, silmätarkastettuna, madotettuna ja sirutettuna, lisäksi annan mukaan pentupaketin,  mikä pitää sisällään Metsävaaran omat pentuohjeet, pennunaika kasvattajan luona, ruokaa ja millon mitäkin muuta tykötarviketta. Lisäksi ostaja saa kasvattajan elinikäisen tuen.  Kauppasopimus tehdään kirjallisesti Suomen kennelliiton kauppasopimuslomakkeelle.

Jalostusvalinnoissani pääkriteeri minulla on ehdottomasti terveys. Titteleihin en niinkään katsele, mielestäni jo kasvattajasitoumuksessa pääperiaate on terveys ja rodun omat rotumääritelmä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti